VLC krijgt AirPlay-ondersteuning

Airplay ondersteuning voor Vlc mediaplayer

VLC Mediaplayer krijgt ondersteuning voor Apples AirPlay. Met AirPlay en AirPlay 2 kun je foto’s, audio en video draadloos streamen tussen iPhone, iPad, Mac, Apple TV en televisie. Het alternatief voor Chromecast komt in volgende upgrade van de mediaplayer. Met de nieuwe functie kun je video- en muziekbestanden streamen naar andere apparaten in de buurt met Airplay-ondersteuning.

VLC 3.0 update

Chromecast voor VLC mediaplayer 3.0

VideoLan brengt VLC 3.0-update uit met Chromecast-ondersteuning

VLC 3.0 update
Het bedrijf achter populaire videospeler VLC heeft hun eigen applicatie uitgebreid met Chromecast ondersteuning. Ook hebben ze hardwareversnelling voor 4k- en 8k-decoding verbeterd. Andere vernieuwingen zijn ondersteuning voor HDR, weergave van 360-gradenvideo’s en 3d audio, toegang tot netwerklocaties via onder meer smb, ftp en nfs. Ook de ondersteuning voor audio codecs zijn aanzienlijk verbeterd. Voor alle nieuwe opties kan je op deze pagina kijken.
Uiterlijk Mediaplayer aanpassen

Tegenwoordig is het ook mogelijk op het uiterlijk van VLC mediaplater aan te passen op alle soorten besturingssystemen, behalve Mac OS X!
free skin vlc mediaplayer

Ga naar het pagina met Skins voorbeelden en thema`s op de website van Videolan. Link

Met 1 klik download je alle skins thema`s op jouw computer en plaatst in de juiste map op Windows of Linux, bijvoorbeeld in Windows: C:\Program Files\VideoLAN\VLC\skins) en voor Linux/Unix: ~/.local/share/vlc/skins2
Als je de gedownloade bestanden in een juiste map hebt staan, open nu de mediaplater en ga naar het menu, navigeer naar ‘extra’ en daarna naar beneden scrollen tot je bij ‘interface aanpassen’ bent. Er opklikken en er opent een nieuw scherm. Je ziet meteen boven aan ‘selecteer profiel’, klik erop en je hebt meteen keuze uit meerdere skins voor de VLC-player.

VLC mediaplayer en Youtube converter

Youtube filmpjes kijken in Vlc mediaplayer!

Op de player en ga naar menu bovenin, selecteer Media en daarna locatie van klembord openen en je krijgt een klein schermpje te zien om een URL te openen, plak hier met de klembord een youtube video-url uit de browser en klik daarna op afspelen, Je zal zien dat een filmpje direct wordt afgespeeld (geconverteerd) vanaf Youtube in de player.Ook handig is dat al jouw favoriete Youtube filmpjes aan een afspeellijst toe gevoegd kan worden om later terug te kijken.

youtubeconverter

VLC mediaplayer speelt Popcorn time films af

Popcorn time films afspelen met VLC mediaplayer

.

Met online videostreams software Popcorn time kan jij ook films afspelen in jouw Vlc mediaplayer, dit kan soms handig zijn als er geen ondertiteling beschikbaar is voor een film.
Sommige films op PCT hebben geen ondertiteling en of is van slechte kwaliteit, Nu weten wij dat bijna alle films op Popcorn vanaf blueray dvd`s is geript en daarna online geseed, Om een ondertiteling te zoeken via zoekmachine kopieer de titel en en daarbij horende letters en tekens, zet ondertiteling erbij in de zoekveld en de kans op een match is al groot.Download .SRT bestand van een ondertitel-website en sla hem op jouw gewenste locatie.
Selecteer een film die jij wilt gaan kijken en jij krijgt een pagina te zien van betreffende film, daarin staat beschrijving van een film, een trailer bekijken, ondertiteling selecteren en een knop met tekst ¨Nu bekijken¨ Rechts van deze knop zie jij een kleine icoontje, kik erop en je ziet verschillende device`s waarop jij jouw film kan afspelen zoals Mplayer, Chromecast, Popcorntime zelf en Vlc Mediaplayer. Selecteer Vlc player en daarna gaat de film gelijk automatisch streamen, Wij hadden al hierboven gezegd dat er sommige films geen of slecht ondertiteling hebben, nu kan jij jouw gedownloade .SRT ondertitleung bestand openen in de menu van de player, Je ziet Ondertitels in de menu staan, klik erop en je ziet ondertitels toevoegen en zoek jouw bestand en daarna wordt de .Srt bestand wordt toegevoegd aan de film.

vlc player in popcorn time

VLC voor iOS 2.6.0

VideoLAN and the VLC development team are excited to announce a major version of VLC for iOS today, which adds support for Apple Watch to remote control and browse the library on iPhone, a mini player and large number of improvements through-out the app.
It will be available on the App Store shortly.